Depolarizáció

Online képzés 🇸🇰

Depolarizáció

Hogyan kapcsoljunk össze szétszakadt közösségeket?

Az értékek mentén szétszakadt közösségekben általában nehéz a konszenzuskeresés. Megszervezni és megvalósítani a dialógust egymással szembe álló csoportok között rendkívül nehéz technikailag is, de főleg a félreértések és igazságtalanság-érzetek miatt. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – a dialógusra nagyon nagy szükség van. A Pozsony környéki falvak és városok lakói gyakran élnek ilyen megosztott közösségekben, „régi” és „új” lakókra osztva őket. Gyakoriak az ebből fakadó konfliktusok a helyi vagy városi vezetés és lakosok csoportjai között. A kurzus fő témái a depolarizáció és konszenzuskeresés olyan közösségekben, melyek nagysága és struktúrája pár év leforgása alatt nagyon megváltozott.

Időpont:

Helyszín:

Nyelv:

Kapacitás:

Részvételi díj:

2020. november 13., 9:00 – 15:00

Online, Zoom applikáció

🇸🇰  szlovák

min. 6, max. 15

0 EUR

Előadó:

Dušan Ondrušek

Senior tréner és konzultáns

PDCS

Alapítótagja és több mint 20 évig vezetője volt a PDCS (Partners for Democratic Change Szlovákia) polgári társulásnak. Pszichológiát tanult és pszichológusként is dolgozott. Képzőként, konzultánsként és szerzőként a konfliktuskezelés alternatív formáira összpontosít. Trénerként és facilitátorként a világ több mint 40 országban dolgozott már. „Tolerancia játékon keresztül”, „Értékütközések játékon keresztül”, „Olvasókönyv nonprofit szervezeteknek”, stb. könyvek és számtalan egyéb szakmai publikáció szerzője és társszerzője.

A képzést a  „Šamorínčan – informovaný a angažovaný občan, ktorého baví žiť v regióne“ , projekt keretében szervezzük, melyet az Európai Szociális Alap Effektív Önkormányzatok Operációs Program támogat.

Post by admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük